dinsdag 30 juli 2013

Apotheose in Kathedraal

De dag na onze aankomst gingen we zoals dat goede pelgrims betaamt naar de misviering voor de pelgrims in de kathedraal.  Ik heb nog maar zelden zo een volle kathedraal gezien.  De mensen stonden tot buiten aan te schuiven.  Gelukkig waren we er tijdig en konden we er nog een min of meer goede plek vinden.  Aangezien ik nogal groot ben had ik een prachtig zicht maar voor Carine was het allemaal net iets minder.
Toen moest de apotheose nog komen want na een prachtige reis met prachtig weer kregen we nu als kers op de taart het slingeren met het grote wierookvat.  Ronduit schitterend !  En dan zeggen dat ze dit maar enkele keren per jaar doen.  We zijn echte bofkonten dat we dit mochten meemaken.

En na de misviering zijn we met zijn allen (Gino en Dave, Dries, Joram en Marlies, de ouders van Marlies, Ruud en Anne, Carine en ikzelf) nog een pintje gaan drinken op een terrasje in de buurt van de kathedraal.  De Belgen hebben het daar iets langer getrokken dan onze Nederlandse reisgenoten.  Maar wij zijn dan ook niet voor niets Bourgondiërs ....

 Anne, Joram en Carl

 Carl en Dries (toffe kerel)

 Gino, Dave, Marlies, Ton

 Dave, Marlies, Ton en vrouw, Ruud en Anne

Au grand complet !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten