zaterdag 6 juli 2013

Een droom wordt werkelijkheid !

Deze morgen om kwart voor negen ging het grote avontuur van start.  Met de camelbag (drie liter water kan erin), wat proviand voor onderweg (’s morgens kan ik heel slecht eten dus moet ik de eerste twee uur de schade wat inhalen) en nog wat spullen die je mogelijks zou kunnen nodig hebben, sleur je al flink wat gewicht mee (schat 5 à 6 kilo).

De eerste kilometers waren heel emotioneel.  Iets waar je al zo lang naar uitkijkt neemt eindelijk een start.  De eindeloze trainingskilometers (4800 km stond er sedert half januari op de teller) mogen beginnen renderen.  Een droom wordt werkelijkheid.
In het begin wat problemen met de GPS maar bij de eerste stop in Oudenaarde (45km) werd dit gelukkig hersteld.  Nog vlug een boterkoek gegeten die Carine speciaal gaan halen was en dan terug de fiets op richting Doornik.  Tot daar volgde ik de boorden van de Schelde, een prachtig traject.  We kennen helaas te weinig van ons mooie België.
In Doornik  (85km) wachtte Carine me op en aten we enkele rijsttaartjes en koeken.  Ook nog wat uitgerust en dan richting Abscon (129 km), waar het al licht heuvelachtig is.  

Nog vlug wat energie getankt en dan naar Cambrai (155 km), onze eerste halte.  Hotel valt nogal mee maar kamer is heel klein.  Douche genomen en dan iets gaan eten.  In ons hotel is er geen plaats meer in het restaurant dus dat wordt even naar het centrum rijden om iets te vinden om onze honger te stillen.  In centrum nog een brasserie gevonden maar veel stelde het niet voor.  Honger is de beste saus zeker ...


Het lied van de dag is ‘Whiskey in the jar’ van Thin Lizzy.  Ik leerde het nummer kennen via Luc ‘The boys are back in town’  Blanckaert, een heel goede vriend en muziekliefhebber met een goede smaak.  Vooral de gitaarrif in het begin is bloedmooi.  Bedankt Luc om me dit te leren kennen !

2 opmerkingen:

 1. Dag Carl,

  goed begonnen zie ik !

  En was het niet te warm op zondag ?

  Grts, Frank

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel heet om te fietsen. Steeds meer dan 30°. Heb meer dan vijf liter gedronken.

  BeantwoordenVerwijderen