zondag 21 juli 2013

Patrick / Patrique

21 juli is een speciale dag, zeker in de Paardenkerkhofstraat in Wetteren.  In het gezegende jaar 1967 besloot Willy zijn nageslacht te verdubbelen.  Ik stel me bij Willy niet meteen een vurig royalist voor, waarbij het statieportret van Bo en Fabi de woonkamer sierde, de morgen steevast begon met het hijsen van de tricolore terwijl moeder aan de vleugel gezwind de brabançonne ten beste gaf, steevast begeleid door de zoetgevooisde stemmen van Willy en schoonmama.  Neen, dergelijk huiselijk tafereel zie ik daar nog niet zo vlug gebeuren.  Of het een lucky shot was, zullen we waarschijnlijk nooit weten.  Tenzij Willy vooralsnog zijn mémoires te boek stelt.  
Enfin, hier in het zonnige Spanje staan de kranten ook vol van onze nationale feestdag en zie je op TV ook Filip / Philippe prominent in beeld.
Vandaag was officieel een rustdag maar in tegenstelling tot de 'Tour de France' die voor een avondetappe koos, kozen wij voor een ochtendetappe.  Het werden uiteindelijk 57 km met toch weer een 300-tal hoogtemeters.  We waren in forme (de invloed van de nationale feestdag zeker) en we haalden zelfs een gemiddelde van een dikke 27 km/u.  Op die manier moeten we nog slecht 6km van de rit van morgen doen en kunnen we er nog de helft van de dinsdagrit bijnemen.  Zo wordt het volgende week een aangename week met elke dag een rit van een 75-tal kilometer.


Na een tiental kilometer passeerden we de ruïne van het Cisterciënzer-klooster van San Anton (1146).


Het typische landschap waar we de laatste dagen doorfietsten.  Eentonig met vooral korenvelden en nergens enige schaduw.


De eeuwenoude brug (12de eeuw) over de Rio Pisuerga.  Hierover trok menig pelgrim naar Santiago.


In Fromista passeerden we deze mooie sluis met watervallen op het Canal de Castillo.


Even buiten Fromista had ik het geluk om een kudde schapen op mijn weg tegen te komen.  Prachtig om zien !

Hieronder een foto van het typische wandelpad dat de pelgrims te voet volgen.  Het zijn eindeloze rechte stukken door ééntonige landschappen.  Je moet veel moed en volharding hebben om dit met deze warme temperaturen vol te houden.  Ik ben vandaag honderden pelgrims te voet gepasseerd.  Ook zie ik meer en meer fietspelgrims maar dat zijn vanaf nu veelal Spanjaarden.  En uiteraard op deze zondag ook heel wat wielertoeristen gezien.  De wielersport is hier blijkbaar nog heel populair.Het nummer van vandaag draag ik op aan mijn goede vriend Patrick.  Het is een oude traditional gezongen door Helmut Lotti.  Geniet ervan !

2 opmerkingen:

  1. Beste Carl, het Cantabrisch gebergte ligt nu voor je, de grens met Galicië dit gebergte is veel moeilijker dan de Pyreneeën. Buen camino!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Carl, gisteren niet meer kunnen kijken, maar vandaag van de Brabançonne genoten ! In drie talen dan nog. Ik zou er zelf eentje in 't Wetters aan toevoegen, maar dat is niet voor publicatie... Bedankt voor de mooie attentie. Hierbij eentje terug voor onderweg: http://www.youtube.com/watch?v=tdGYTyfER38. Keep your eyes on the road en geniet van de laatste 500 km. Tot in Wetteren ! Grtz, Patrick / Patrique

    BeantwoordenVerwijderen